23 Kasım 2007 Cuma

MEDİTASYON Nedir? Işık-Sami Şarhon

MEDİTASYON Nedir? Ne Değildir?

Haber

Bugün modern dünyanın şartları ve araç gereçleri insanları huzuru ve dinginliği bulamaz bir hale getirdi. Artık bütün insanlar için meditasyon yapılması mutlaka gerekli, kaçınılmaz bir şey haline gelmiştir. İnsanların önünde artık iki seçenek bulunmaktadır. Ya zihni dingilleştirmeyi öğrenip bütünlüğü bulmak, yada para, lüks bir araba, yeni bir sevgili gibi şeylerin peşinde koşarak, elde edeceği sahte mutluluklarla ruhsal bir tatmine varabileceğini zannetmek.

Meditasyon zihin dingilleştirmek, huzur içinde oturmak ve hep pozitif olmayı başarabilmek demektir. Meditasyon çok basit olarak bundan ibarettir. Meditasyon evrenseldir. Dünya üzerindeki her kültür, her din şu veya bu şekilde bir meditasyon uygular.

Meditasyonun değerini tam olarak anlamak için ne yaptığımızı ve bunu niçin yaptığımızı anlamak önemlidir. Spritüel kökenli birçok meditasyon merkezine gittiğinizde insanlara sadece o gün hangi meditasyon yapılacaksa, o meditasyonu nasıl ve ne şekilde yapacaklarını gösteririler.

Oraya gelen kişilerin meditasyon yapmayı bildikleri varsayılarak çalışma gerçekleştirilir. Ama meditasyonun genel işlevi ve içeriği hakkında pek fazla bilgi verilmez. Hemen hepsi meditasyonu desteklerler ama belki de zaman darlığı yüzünden niçin bu kadar önemli olduğunu açıklamazlar. Hepimizin de çok iyi bildiği gibi, meditasyonun birçok önemli yararları vardır. Bu yararlar eğer meditasyonun zihin üzerindeki etkilerini ve zihnin mekaniklerini tam olarak inceleyip anlaşılırsa daha da artar.

Bu Pazar günü size meditasyonu ana hatları ile anlatmaya çalışacağım.

Bu çalışmayı iki bölüme ayırabiliriz. Birinci bölümde meditasyonun nasıl yapıldığını, başlıca teknikleri, oturuş ve nefes alma pozisyonlarını ve zihni kontrol altına almaya yönelik tekniklerle ilgili bilgi vermeye çalışacağım.

İkinci bölümde ise “niçin” meditasyon yaptığımız konusunu ve meditasyonun mekaniklerini inceleyeceğiz. Bu mekanikler meditasyonun üzerimizdeki psikolojik, duygusal ve fiziksel düzeydeki etkileridir.

Umarım bu çalışmadan çıktığınızda eğer şimdiye kadar Meditasyon ile tanışmamışsanız, onun nasıl bir şey olduğunu, daha huzurlu ve sakin bir yaşam sürebilmeniz için temel anlayışa sahip olursunuz.

25 Kasım 2007 Pazar Saat: 13.00 – 15.00 Ücret: 25 YTL.
YOD METİDSYON İnönü Cad. Sümko Sitesi I-2 Blok D: 2 Kozyatağı - Kadıköy
Tel : 0.216 – 380.57.43 Cep : 0.555 – 317.95.00 E-mail:yodmeditasyon@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.