19 Mayıs 2008 Pazartesi

Meditasyonun hayatımızda açtığı kapılar ?

Güçlü bir metod olarak anons edilen aşağıdaki meditasyon duyurusu^ üzerine, bu deneyimi hiç yaşamadan dışarıdan yapılan özgün bir değerlendirme:

Karmaşık gelebilecek açıklamaları olduğu düşünülebilen aşağıdaki gibi bazı konular*;

kime, nereye kadar şifa verebilir, bu konuda önemsenmesi gereken katılım şekli nedir?

Bu tip soruların yanıtı tamamen kişiye göre göreceli bir halde olduğundan; çok okuyup, araştırıp, deneyimlemekte emek ve zaman gibi bir takım bedelleri ödemeyi gerektirdiğinden, böylesi katılımı bazen şüphe uyandıran zor konular da haliyle, hazır bir lokma gibi alınıp sindirilemeyebilir... (* enkarne)

Yine de insanlığımızın deneyimlere açık mirasıyla şekillenip bugün önümüze bu şekilde gelen "şifa" unsuru taşıdığı söylenilen çeşitli meditasyonlara, gereksinim duyduğunuza inanıyorsanız, kendinize bir şans vermek her zaman elinizdedir.

Anlam farklılıklarına bulanmadan, olup biteceklere izin vermek, belki hayatınızda yeni kapılar aralayabilir ve bu yolculuklar gerçek zaman ile mekanı aşan çok boyutlu süreçler olarak işler halde karşınıza çıkabilir, sonuçta tüm bunlar farkındalığınızda bir çok şeyi etkiler güçte olacaktır, bu da korkup kaçınmaktan ve kendini olmayacak şeylere abartıp aşırı kaptırmaktan iyidir.

İnce bir hayat çizgisinde yolculuk tercihi, sıradan yolculuklardan biraz daha farklılaşmayı gerektirecektir. Bu yolculuğun aracı sizin için şu dönemde her neyse, onu tercih ederek seyrinizi sürdürür olursunuz. Varacağınız noktalarda, o seyrin kilometre taşları gibi sonradan anlaşılabilirlik ve görünülürlük kazandıkça, aklınız iradenizle yeniden bir takım öngörülerde bulunurken, içinizden dalga dalga gelen akışlara da artık rahatlıkla biraz daha izin verip, sezgilerinizle de barışarak hareket etmenin önünü açar hale gelirsiniz...

İşte bu bütünlüğe kavuşma deneyimleri;

varlığımızı tek başına denetimi altına almış, sadece zihinselliğin veya sadece sezgiselliğin;

üstelik hem benzermiş gibi algılanan, hem de biraz ayrı kaynaklardan akan enerjilerin oluşturduğu eylemler olabileceğini ayrımsayışımızın;

daha önceden tek yönlü saplantılaşmış davranış şekilleri iken, bizlerin bunları farkederek tekdüzelikten kurtulmasının;

onları ancak yeniden somutlayarak (yaşayarak) değerlendirebilmeyi olanaklı kılmakla mümkün olduğunu gösteren anlar olarak gözlemlenecektir.

"Üstteki bu yazının, her ne kadar aşağıdaki duyurudan^ tamamen bağımsız özgün bir ilişkilendirme olsa da;

o duyuru metindeki bazı kavramların çağrışımlarından hareketle,

ayrıca -Aile Dizini metodu- benzeri ilginç parapsikolojik süreçlerin videolarında görülen bilinmeyen ve tam olarak açıklanamayan gerçekliğini, biraz deşerek ve son olarakta,

bazı -Psikodrama teknikleri-nde somutlanan dışavurumlardan etkilenerek

kaleme alındığı açıkça söylenilmelidir."

* * *

Duyuru^

Sami Şarhon ile

21 Mayıs Çarşamba

Bu akşam son derece güçlü bir metot olan “Geçmiş Yaşam Yolculuğu” ile karmalarımızı ve geçmiş yaşamları nasıl şifalandırabileceğimizi göreceğiz.Bu çalışmada yaşamınızda sizi etkileyen bir zorlukla veya bir problemle bağlantılı, geçmiş yaşamlarınızdan herhangi birindeki bir zamana ve yere bir yolculuk yapacaksınız. Bu yolculuğunuzda karşılaştığınız o geçmiş yaşamınız, üzerinizdeki birikmiş olan tortuların çözülmesini sağlayacaktır.

Bizler hepimiz öğrenmek, gelişmek ve tekamül etmek amacıyla tekrar tekrar, enkarne* oluruz. Bu durum, bizim birbirini takip eden yaşamlarımız esnasında, devamlı tekrarlanan karmik bir borç alacak sisteminin içinde kalmamıza sebep olur. Bütün söylediklerimiz, düşündüklerimiz veya yaptıklarımız Karmayı oluşturur. Karma, bir öğrenme yolu ve ruhsal büyüme metodudur. Her birey bu yolla davranışlarının sonucunu öğrenir ve anlar. Bu sonuçları anlayarak, kendine ve başkalarına acı değil, mutluluk verecek şekilde davranmayı öğrenir. Bu öğrenme mutlaka gerekli ve çok önemlidir.

Yaşamımız içinde karşılaştığımız her olay, her koşul karmik bir sebebe dayanmaktadır. İlişkileriniz, kariyeriniz, başarı seviyeniz, herşey karma ile bağlantılıdır. Karmamızda iyileşmeyen her şey; bu yaşamımızda bozulan veya yürümeyen bir ilişki, iş yaşamı, hayat tarzı ya da davranış olarak kendini gösterir. Kişinin geçmiş yaşam kayıtlarında kalan olumsuzluklar, acılar, yaralar yüzleşilmediği ve iyileştirilmedikleri sürece orada kalmaya devam ederler. Bu durum şifa gerçekleşene kadar sürer ve kişi aynı şeyleri tekrar tekrar yaşar. Şifa gerçekleştiğinde ise, acı sona erer. Karmayı şifalandırmada esas olan farkına varmaktır. Farkındalık, yeniden doğumun temel faktörüdür. Bir şeyin yanlış gittiğini ve hatalı olduğunu anlamak, yeni bir seçim yapıp değiştirebilmeyi kolaylaştırır. Kurtulma, olayın kaynağına giderek ve farkında olma ile gerçekleşir. Böylece kendinizi acı çekmekten kurtararak, sonsuza dek devam edecek bir zinciri kırmış ve acıya son vermiş olursunuz. Bu özgür seçimlerinizin sonuçlarının çözülmesi, ortadan kaldırılması ve dengenin oluşturulması anlamına gelmektedir.

Herkesin bu yaşamı içinde üzerinde çalışması gereken birkaç problemi vardır. Mesele sadece bu hayatımızdaki problemleri tespit etmek değildir. Önemli olan, bu problemle bağlantılı olan ve geçmiş hayatımızda başlayan ve tekrar eden olayın, kaynağına gidebilmek ve ilk başladığı yeri bulabilmektir. Geçmiş yaşamlara giderek bir takım bilgiler elde edilmesi, Karmanın şifalanması için çok faydalı bir metottur. Geçmiş yaşamlara gidildiğinde ve yaşanmış travmaların üzerleri açıldığında, bu yaşamdaki problemlerin ve fobilerin açıklamalarına kavuşulmuş olunur. Sizleride bu yaşamınızda birikmiş olan karmik olgulardan arınmak ve şifalanmak için akşam çalışmamıza bekliyoruz .

TARİH : 21 Mayıs 2008 Çarşamba

SAAT : 20:00 – 22.30

ÜCRET : 30 YTL

Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.