14 Mayıs 2008 Çarşamba

KAN GRUBUNUZA GÖRE BESLENME

Duyuru

KAN GRUBUNUZA GÖRE BESLENİN SAĞLINIZA KAVUŞUN !!!

14 mayıs çarşamba19:00-21.00 ücret: 30 YTL

"Neden karnıbahar bazılarımızda gaz yapar, bazılarımızda ise yapmaz?
Neden portakal suyu bazılarının midesini "yakar"?
Neden bazı okullarda süt dağıtıldığında bazı çocuklar "zehirlenir"?
Neden bazılarımız kırmızı et, bazılarımız da makarna-börek yiyince kendini "ağırlaşmış" hisseder?
Neden bazılarımız çabuk gerilir, ve bazılarımız onları çatlatacak kadar sakindir?


Bu ve benzeri soruların basit bir yanıtı var, hepimiz farklıyız da ondan.. Farklılığımız ise temelde genetik yapımızdan ileri geliyor.

Dr. Peter D'Adamo
henüz tıp eğitimine başladığı sıralarda, yine bir doktor olan babasının hastalarına kan gruplarına göre doğal tedaviler ve beslenme önerdiğini görünce önce onu pek ciddiye almıyor, sonra zaman içinde hastaların bundan yarar sağladığını görünce bu konuya eğiliyor. Sonuç, kan gruplarının beslenmeden hormonal aktiviteye kadar çok önemli genetik farklılıkları simgelediğini ortaya çıkarıyor.

Kan gruplarını belirleyen antigenler (antigen=antibody generating) bağışıklık sisteminin en önemli askerleri, bünyeye giren besinler ve diğer maddeler (bakteri, virüs vb) dost mu yoksa düşman mı olduklarına onlar karar veriyor. Düşmanlar için antibody üretilmesini sağlıyorlar. Yani kan grubumuza uygun olmayan bir besin aldığımızda bağışıklık sistemimiz o besinin içerdiği düşman maddelerle savaşmaya başlıyor. Bunun bize yansımaları ise enerji kaybı/yorgunluk, sağlıksız cilt, başağrıları, burun akması, sindirim sistemi rahatsızlıkları vb şeklinde olduğu gibi, insülin, adrenalin, tiroid vb metabolizması da olumsuz etkilendiği için kilo problemi, hipoglisemi, diabet, kalp-damar rahatsızlıkları auto-immun rahatsızlıklar vb de karşılaşılan problemler arasında giriyor. Bağışıklık sistemimizin gereksiz yere oyalanmasının da kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı bizi zayıf düşürdüğünü de not etmekte yarar var.

www.dadamo.com http://www.dadamo.com/registry/csvread2.pl

SUNAN: Adım Yaman Akalın, 1953 doğumluyum. İlkokuldan sonra sırasıyla İzmir Koleji (Bornova Anadolu Lisesi), Ankara Fen Lisesi ve ODTÜ Kimya Mühendisliğini bitirdim. Aynı bölümde master derecesi aldım. 12 yıl süreyle önce havagazı, daha sonra doğal gaz projesinde görev yaptıktan sonra pazarlama araştırmaları sektörüne geçtim. Halen Synovate Araştırma ve Danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapmaktayım.

Kan grubuna göre beslenme ile tanışmam 8 yıl önce oldu. O yıllarda yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, hipoglisemi, fatigue sendromu, reflu, kilo fazlası ve aklınıza gelebilecek bir sürü dert çekmekte ve ilaçlarla karşı koymaya çalışmaktaydım. Kan grubuma uygun beslenmeye başladıktan sonra iki hafta içinde sindirim sistemim rahatladı, reflu ve hipoglisemi belirtileri kayboldu. 2 ay içinde tüm ilaçları bıraktım, tansiyonum ve kan değerlerim normale döndü. 6 ayda 8 kilo verdim, daha sonra bir 4 kilodan daha kurtuldum. Zihnim berraklaştı, neredeyse hayatımda hiç olmadığım kadar dinç ve enerjik hissetmeye başladım kendimi.

Bu süre boyunca başta aile bireyleri olmak üzere sayamayacağım kadar insana aynı yöntemle yardımım oldu. Dr. D'Adamo'nun kurmuş olduğu IfHI (Institute for Human Individuality) tarafından verilmiş olan IfHI Fellowship ve
IfHI Master sertifikalarına sahibim, bu konuda eğitim seminerleri ve ilgilenenlere sınav karşılığında fellow sertifikası verebiliyorum. Bir yandan da Dr. D’Adamo’nun Blood Type Forum’unda admin olarak görev yapıyorum. 8 yıldır uyguladığım bu rejim süresince Dr. D’Adamo’nun tüm kitaplarını okudum. Türkiye'de bu konudaki tek eğitmenim... Aşağıdaki adreslerde IfHI Practitioner Listesi ve iletişim bilgilerim görülebilir:

http://www.dadamo.com/registry/csvread2.pl

http://www.dadamo.com/registry/csvread.pl?ID=B-711

Rezervasyon gerekmiyor

BİLGİ PAYLAŞIM DERNEĞİ-TAKSİM Mete Caddesi, Park Apt. No:30/5 TAKSIM Dina Mizrahi 0532 6128517

Adres tarifi AKM sırtınızı donunce sağa ılerlıyorsnuz, Gezı oteline gelmeden mavi levhalı Avrupa Bilgi Merkezinin yan apt,5.kat

Hiç yorum yok:

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Tüm sitelerde telif hakları saklıdır.

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.